Digitale Ressourcer 


ANdre podcasts

Færdigheder:  Lytte, skrive og tale

Kategori: Værktøj

Sted: Alle steder udenfor eller indenfor

Materialer:  Computere eller telefoner, headset

Varighed: Afhængig af podcasten

Disse podcasts kan også bruges til undervisning, men man skal vælge ud, da ikke alle afsnit egner sig til børn. 

Det er BBC, der står bag her. Der er mange podcasts med forskellige emner alle på 6 minutter. Der er også nogle om overgangsalder, vin etc, så man skal vælge ud, hvilke der skal bruges. Der er også podcast om emner, som kan interessere eleverne. Den egner sig bedst til 8. - 10. klasse. Der er gloser og transskriptioner af podcastene. De gode ved disse podcast er længden. 

Her kan man høre rigtige uhyggelige oplevelser, som folk har haft. Hver podcast ender med frasen "let's not meet"! Eleverne vil elske historierne. Podcasten kan bruges fra 7. - 9. klasse. Man er dog nødt til at vælge de rigtige ud. Podcasten er godt fortalt og nem at forstå. Episoderne er lange ca. 1-1,5 timer. Der er dog flere historier i hver episode, så man behøver ikke høre en hel episode. 

Myter fra forskellige steder i verden. Der kommer en ny hver onsdag. Den er amerikansk og til ca. 8. - 9. klasse. 

Den amerikanske podcast er for ca. 7. - 9.klasse. Den handler om forskellige mord, der er blevet begået. Episoderne er på ca. 10 minutter. 

Der er en amerikansk storytelling podcast om mange forskellige emner. Der er f.eks. en episode om 9/11 - 20 år efter. Den er nem at forstå. Episoderne er mellem 10 - 55 minutter. De egner sig fra 7. - 9. klasse.

Andre podcasts

Podcasten er for 5. - 7. klasse. Podcasten er godt lavet og spændende. Der er en forbandelse over deres skov, som den prins Rubert gerne vil ophæve. Moderen tager sig nogle drastige forholdsregler for, at det ikke skal ske. Man kan læse mere om podcasten her.

"But why, a podcast for curious kids". VPR (Vermount Public Radio) er fra Vermount, Usa. Her tager de forskellige spørgsmål op, som børn spørger om. I linket her er spørgsmålene delt ind i "Literacy and Comprehension", "Science and KWL guides" og "Live Episodes". Episoderne er lavet til amerikanske børn fra 5 - 9 år. Vores 5. - 7. klasse vil også kunne bruge dem. Der er en google slides eller en PDF med opgaver til hver episode. Der er også transskriptioner af alle podcastene. 

Podcasten er for 5. - 8. kl. Den handler om to børn, der laver podcast om unaturlige væsner som f.eks. enhjørninger, havfruer etc. De får kontakt med Beef,  som kendskab til de her væsner, og børnene kommer nu på en rejse, hvor de møder de forskellige væsner.