Digitale Ressourcer 


Quizlet

Færdigheder: Skrive, lytte og  læse.

Kategori: Værktøj. 

Sted: Inde i klassen.

Materialer:  Computere.

Varighed: Afhængig af øvelsen man finder eller laver.

Quizlet er et online værktøj, der tillader dig at finde og anvende andres faglige quizzer samt lave dine egne. Fordelen ved Quizlet er, at du kan gøre brug af allerede eksisterende quizzer. Desuden giver Quizlet  dig mulighed for at træne de forskellige begrebsapparater på forskellige måder med en legende tilgang. Det kan være ordforråd eller grammatik. Se mere i videoen til højre. Tryk på linket og du finder en kanal med flere videoer. 

Quizlet kan bruges på alle klassetrin. Du kan også tilgå siden fra telefoner eller tablets.

IOS og Android

Quizlet har en betalingsdel og en gratis del. Du kan i gratis versionen lede efter andres quizzer og kopiere dem og rette i dem. Du kan øve via flashcards, learn og match. De har lige introduceret Q-chat, som er en Ai-tutor, men den virker kun i de engelsktalende lande, men mon ikke snart, den virker i Danmark også. 

Du kan også spille quizlet live i gratisversionen. 

Variation: Quizlet Live


Hvis man vil lave en klassekonkurrence, så er Quizlet Live en god ide. 

I Quizlet Live inddeles eleverne automatisk i grupper, og man kan manuelt ændre i disse. Hver gruppe får et spørgsmål, og nogle svarmuligheder på deres skærme. Kun én elev i gruppen sidder med det rigtige svar foran sig. Svarer gruppen rigtigt, rykker de frem på et scoreboard, som er vist oppe på tavlen. Svarer de forkert rykker de tilbage. Pointen er, at eleverne er nødt til at snakke sammen for at finde det rigtige svar og score point. De sidder med forskellige svarmuligheder og er lidt tidspresset af de andre grupper, hvorfor flere i gruppen hjælper til. Man har et fælles ansvar. 

Se eksempler på engelske quizlets eller søg efter det tema, du har brug for