Digitale Ressourcer 


Færdigheder:  Lytte

Kategori: Historiefortællende podcast - fiktion, mystery

Sted: Alle steder udenfor eller indenfor

Materialer:  Computere eller telefoner, headset

Varighed: Ca. 6 -  10 minutter pr. episode 

Podcasten er produceret af British Council til engelskundervisningen, og den egner sig især til voksne og elever i 6. - 9. klasse, som ikke kan følge med i en autentisk podcast. Serien handler om Jane Sanders, der mirakuløst overlever et flystyrt og indeholder seks episoder. Temaer, der er i fokus, er survival og FBI investigations. 

Podcasten kan lyttes til tre forskellige niveauer: A2 , B1 eller B2 ifølge CEFR's referenceramme (Common European Framework of Reference for Languages). Se gennemgang under videoen.

Til hvert episode tilhører lyttemanuskripter og interaktive opgaver til før, under og efter lytningen. Opgaverne er tilpasset de forskellige niveauer og kan desuden udskrives som analoge worksheets.

Se traileren til The Survivor

A2 niveau er basisniveauet og på dette stadie er man i stand til at forstå de væsentligste informationer i almindeligt, men langsomt talt sprog.  

B1 - Her  kan du klare dig i de fleste almindelige, dagligdags situationer (smalltalk, arbejde, rejse m.m.) på et forståeligt og rimeligt flydende, men enkelt og ikke helt fejlfrit sprog.

B2 - Her kan du  følge og forstå det væsentlige indhold i tv- og radioudsendelser som fx nyheder eller reportager samt forstå pointen i en film på målsproget.