Digitale Ressourcer 


Færdigheder:  Lytte

Kategori: Talepodcast - ikke-fiktion, læring

Sted: Alle steder udenfor eller indenfor

Materialer:  Computere eller telefoner, headset

Varighed: Episoderne varer ca. 30 minutter

Denne talepodcast egner sig til 4.- 6. klasse, hvis man skal arbejde med temaer inden for science og the natural world. Man kan lytte til podcasten som lektie eller på en gåtur med efterfølgende snak. Man kan også finde et godt sted på skolen med et headset og lytte til episoderne. 

Her drejer det sig om en videnskabspodcast for nysgerrige børn og voksne fra American Public Media. Hver uge slutter en anden medvært sig til Molly Bloom for at finde svar på fascinerende spørgsmål om verden, som er blevet sendt ind af lytterne, som fx: Is there life on other planets? Where do accents come from?  

Podcasten er indtalt af en række værter og børn. Du kan lytte til Brains On her. Den findes også på Spotify og andre podcasttjenester. 

Der er et udvalg af opgaver til Brains On på EdPuzzle, og  på podcastens hjemmeside findes lyttemanuskripter til udvalgte episoder samt tværfaglige forløb med fokus på samtale og eksperimenter. På EdPuzzle findes interaktive lytteforståelsesopgaver til mange af episoderne. Lav en gratis bruger på sitet og søg opgaverne der.