Digitale Ressourcer 


ANdre podcasts

Færdigheder:  Lytte, skrive og tale

Kategori: Værktøj

Sted: Alle steder udenfor eller indenfor

Materialer:  Computere eller telefoner, headset

Varighed: Afhængig af podcasten

Podcasten er for 5. - 7. klasse. Podcasten er godt lavet og spændende. Der er en forbandelse over deres skov, som prins Rubert gerne vil ophæve. Moderen tager sig nogle drastige forholdsregler for, at det ikke skal ske. Man kan læse mere om podcasten her.

"But why, a podcast for curious kids". VPR (Vermount Public Radio) er fra Vermount, USA. Her tages de forskellige spørgsmål op, som børn stiller. I linket her er spørgsmålene delt ind i "Literacy and Comprehension", "Science and KWL guides" og "Live Episodes". Episoderne er lavet til amerikanske børn fra 5 - 9 år. Vores 5. - 7. klasse vil også kunne bruge dem. Der er en google slides eller en PDF med opgaver til hver episode. Der er også transskriptioner af alle podcastene. 

Podcasten er for 5. - 8. kl. Den handler om to børn, der laver podcast om unaturlige væsner som f.eks. enhjørninger, havfruer etc. De får kontakt med Beef,  som har kendskab til de unaturlige væsner, og børnene kommer nu på en rejse, hvor de møder de forskellige væsner.