Digitale Ressourcer 


Færdigheder:  Lytte 

Kategori: Historiefortællende podcast - fiktion, klassiker

Sted: Alle steder udenfor eller indenfor

Materialer:  Computere eller telefoner, headset

Varighed: Afsnittene varer ca. 30 minutter

Denne podcast egner sig til 5. - 7. klasse, hvis man skal arbejde med pirater, fantasy eller bare gerne vil arbejde med en klassiker på en ny måde. Man kan lytte til podcasten som lektie eller på en gåtur med efterfølgende snak. Man kan også finde et godt sted på skolen med et headset og lytte til episoderne. 

Podcasten er en moderne genfortælling af den oprindelige klassiker. Den handler om James Hawkins, der hjælper sin mor med at drive et motel i moderne Montauk, Long Island. Men da en mystisk mand skyller op på stranden med et skattekort tatoveret på brystet, opdager James, at Billy Bones i virkeligheden er en tidsrejsende pirat fra det 18. århundrede. James og hans nye venner, Morgan og Max, følger kortet ind i en magisk portal, der fører dem næsten 300 år tilbage i tiden og ind i et rigtigt pirateventyr.

Podcasten er indtalt af professionelle skuespillere og har gode lydeffekter. Du kan lytte til sæson 1 her, hvor der også er manuskript til episode 1, som har 10 afsnit. Herunder kan du finde et legende digitalt forløb med ordforråd, lege, diverse opgaver og forslag til elevproduktion til serien. Nedenunder dette findes GZMs opgaver til podcasten.  Podcasten findes også på Spotify og andre podcasttjenester. 

Find forløbet, Storytelling with podcast - renewing the classics through play på denne hjemmeside

Undervisningsideer fra GZM til podcasten.